BioETUN üzemanyag szenzor

2011-10-07  • E85 TUNING

Közel egy éves fejlesztés és folyamatos tesztek eredményekén elkészült legújabb termékünk a BioETUN E85 üzemanyag összetétel érzékelő szenzor. A berendezés kialakításakor igyekeztünk a szokásos szemléletet alkalmazni vagyis, hogy univerzális készüléket dolgozzuk ki mely minden járműtípusra alkalmazható.

Az új BioETUN üzemanyag szenzor cserélhető csatlakozók segítségével minden üzemanyagrendszerre csatlakoztatható úgy hogy az üzemanyag átáramoljon a berendezésen. Főágba és visszafolyó ágba is szerelhető. A mechanikai csatlakoztatás mellett az elektronikai kompatibilitást is szemelőt tartva a készülék csereszabatosan alkalmazható a hasonló feladatra készült Siemens gyártmányú szenzorokkal.(GM part number 12568450 vagy 12570260). A BioETUN üzemanyag szenzorhoz szabványos Bosch EV1-es csatlakozókkal lehet kapcsolódni.

A szenzor már beépített BioETUN elektronikákhoz - megfelelő szoftver frissítés után - is csatlakoztatható oly módon, hogy a kapcsoló bemenetre (lila vezeték) kell csatlakoztatni a készüléket és a BioETUN Tuner program kiválasztani a bemenetet. Ezt a jelet a BioETUN Tuner programban (és a csatlakoztatott BioETUN display-en is) százalékosan kijelzi és ez alapján a dúsítási értékeket (hidegindítás, felmelegedés, főkompenzáció) arányosan módosítja. Így a rendszer beavatkozás nélkül a megfelelő értékekkel automatikusan módosítja az eredeti üzemanyag impulzushosszt. A BioETUN szenzor speciális programja figyelembe veszi az üzemanyag fő paramétereit hőmérsékletét, valamint az E85 átalakítókhoz hasonlóan frissíthető. A szenzor a BioETUN Display-el (megfelelő szoftver frissítés után) is képes önállóan működni.

A szenzor óriási előnye, hogy azonnal reagál az üzemanyag változásra, hidegen melegen egyaránt. Valós időben módosítja az keverékképzést a berkező üzemanyagnak megfelelően. A lambdaszondás üzemanyag-felismerés ma már a múlté, a korszerű FLEXI-FUEL járművek mindegyikében megtalálható egy hasonló üzemanyag szenzor.

MŰSZAKI ADATOK:

 • Működési hőmérséklet: -40 – +115C.
 • Tápellátás: 5-18V
 • Súly : 250-300 g (üzemanyag-csatlakozók függvényében)
 • Üzemanyag-csatlakozók nélküli méret:
    szélesség: 65 mm
    hosszúság: 95 mm
    magasság: 45 mm

ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS:
 • GND- föld
 • Táp (5-18V)
 • Szerviz csatlakozás
 • Jel - TTL jel 5V

FIGYELEM!

Bioetanolos üzemelésre csak benzinüzemű jármű alakítható át. A gyártó által javasolt üzemanyagtól való eltérés kizárólag saját felelősségre történhet. Az E85 üzemanyag használata garanciavesztést eredményez, még ha nem is az üzemanyag miatt adódik a probléma. Az átalakításokból és az elektronika nem szakszerű beszereléséből adódó károkért semmilyen felelősséget nem vállalunk.